Als ondernemer

Bar le Noir
Pop-up-bar DDW 2012
Pop up koffie- en wijnbar op de Grote Berg in Eindhoven. Dé plek in Eindhoven om je zintuigen even tot rust te laten komen, van al het hippe en innovatieve design geweld op de DDW-route.
Mehdi le Mair, tatoeëerder, conceptontwikkelaar en interieurontwerper, heeft wederom het initiatief, de creativiteit en het lef gehad om met weinig middelen een sfeervolle plek te creëren waar niets moet, uitsluitend genieten. Zoiets kun je alleen met het juiste team neerzetten. Toen Anne Veenstra het idee ook omarmde kon het plan uitgewerkt worden. Enkele jaren geleden exploiteerde zij samen Plan -2 op Strijp-S.
Dit keer kreeg een leegstaand winkelpand aan de Grote Berg 22, het Quatier Latin van Eindhoven een metamorfose.
“Het pand, staat al even leeg en is van zichzelf prachtig. Ik wil laten zien dat je ook met weinig middelen maar goed doordacht een mooie sfeervolle setting kunt creëren. De Franse uitstraling ontbreekt nog in de stad,” aldus Mehdi le Mair.
Het interieur is mogelijk gemaakt door Patrick Ducker van Double Ducks en alles is te koop. “We waren afgelopen zomer in Brighton en raakten enthousiast over de vele kleine authentieke koffie- en theezaken die je daar hebt. Er hing daar echt een heerlijke sfeer .”
Met koffie van de Beanbrothers, wijn van Grapedistrict, bier van Vedett en boterhammen van Etenswaar creëren we dat nu ook hier.
10 dagen lang tijdens de DDW van 19 tot en met 28 oktober zijn we elke dag van 8.30 uur geopend. In de ochtend en middag serveren we ontbijt, lunch en lekker gebak. En dan begint de borrel. Op woensdagavond 24 en vrijdag 28 oktober worden er live plaatjes gedraaid door DJ Houdoe en DJ Wunderlich. Op alle andere dagen klinkt er zachtjes old skool jazz uit de speakers.
Bar le Noir ademt de sfeer van vervlogen tijden en is een bezienswaardigheid geworden. Het is een plek voor creatievelingen, voor ontdekkers en dromers. Wat dat betreft lijkt het alweer een geslaagd pop-up experiment. Het succes van deze week zal het vervolg bepalen….

In samenwerking met Mehdi le Mair

Fotografie Bas Berends en Boudewijn Bollmann